Răspuns :
( 2 + x ) / 6 = ( 2x - 1 ) / 3
2 + x = 2 ( 2x - 1 )
2 + x = 4x - 2
x - 4x = -2 -2
-3x = - 4 ⇒ x = 4 / 3
S = { 4 / 3 }
Răspuns:
x = [tex]\frac{4}{3}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]\frac{2+x}{6}=\frac{2x-1}{3}[/tex]
3(2 + x) = 6(2x - 1)
6 + 3x = 12x - 6
3x - 12x = -6 - 6
-9x = -12
-x = [tex]-\frac{12}{9}[/tex]
-x = [tex]-\frac{4}{3}[/tex] ║ × (-1)
x = [tex]\frac{4}{3}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.