Răspuns :
[tex]13 = 3^2 + 2^2\\\\13^{2009} = 13 \cdot 13^{2008} = (3^2 + 2^2)(13^{2008}) = 3^2 \cdot 13^{2008} + 2^2\cdot 13^{2008} = (3 \cdot 13^{1004})^2 + (2 \cdot 13^{1004})^2[/tex]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
13 = 4 + 9 = 2^2 + 3^2 si aplicam aceasta scriere pt
13^2009 = 13 x 13^2008 =
(2^2 + 3^2) x (13^1004)^2 =
(2 x 13^1004)^2 + (3 x 13^1004)^2.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.