Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
{ 3 - 2 × [ 5 - ( - 2 )³ - 5 × 3 ] } × ( - 10 )² =
{ 3 - 2 × [ 5 - ( - 8 ) - 15 ] } × 100 =
[ 3 - 2 × ( 5 + 8 - 15 ) ] × 100 =
[ 3 - 2 × ( 13 - 15 ) ] × 100 =
[ 3 - 2 × ( - 2 ) ] × 100 =
( 3 + 4 ) × 100 =
7 × 100 = 700
[tex]\Big\{3-2\times \big[5-(-2)^3-5\times 3\big]\Big\}\times(-10)^2 =\\ \\ =\Big\{3-2\times\big[5-(-8)-15\big]\Big\}\times 100 = \\ \\ =\big[3-2\times(5+8-15)\big]\times 100 = \\ \\=\big[3-2\times(13-15)\big]\times 100 \\ \\ = \big[3-2\times(-2)\big]\times 100 = \\ \\ =(3+4)\times 100 = \\ \\ = 7\times 100 = \\ \\ = \boxed{700}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.