Răspuns :
x + 1 / 2 = 8 / x + 1
x [ 2 ( x + 1 ) ] + x + 1 = 2 × 8
x ( 2x + 2 ) + x + 1 = 16
2x² + 2x + x + 1 = 16
2x² + 3x + 1 - 16 = 0
2x² + 3x - 15 = 0
Δ = b² - 4ac = 9 + 120 = 129
x₁.₂ = ( -b ± √Δ ) / 2a
x₁ = ( -3 + √129 ) / 4
x₂ = ( -3 - √129 ) / 4
S = { ( -3 + √129 ) / 4 , ( -3 - √129 ) / 4 }
Răspuns:
(x+1)/2=8/(x+1) , x≠-1
(x+1)(x+1)=16
(x+1)²=16
x+1=+-4
x+1=-4 => x=-4-1=-5
x+1=4 => x=4-1=3
x1=-5
x2=3
S={-5,3}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.