Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a = 9x² - 4 = (3x - 2)(3x + 2)
b = 9x² + 12x + 4 = (3x + 2)(3x + 2)
a / b = (3x - 2)(3x + 2) / (3x + 2)(3x + 2) ( se simplifica cele subliniate )
a/b = (3x - 2) / (3x + 2)
Răspuns:
a=9x²-4
a=3²x²-2²
a=(3x)²-2²
a=(3x-2)(3x+2)
b=9x²+12x+4
b=3²x²+2×3x×2+2²
b=(3x)²+2×3x×2+2²
b=(3x+2)²
a/b=[(3x-2)(3x+2)]/(3x+2)²
a/b=3x-2/3x+2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.