Răspuns :
Răspuns:
Deci, ne folosim de suma Gauss.
1+2+3 + ... + n = n*(n+1)/2
a = 20*21/2
a = 10*21 = 210
b = 1+2+3 + ... + 22 - ( 1+2+3+...+10)
b = 22*23/2 - 10*11/2
b = 11*23 - 5*11
b = 11(23-5)
b = 11* 18 = 198
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.