👤

Efectuati:
(x-1)(x+2)-(x-2)^2+5(1-x)


Răspuns :

Răspuns:

-1

Explicație pas cu pas:

=(x-1)(x+2)-(x-2)²-5(x-1)=(x-1)(x+2-5)-(x²-4x+4)=(x-1)(x-3)-x²+4x-4=x²-4x+3-x²+4x-4=3-4=-1

(x-1)(x+2) - (x-2)² + 5(1-x) =

= (x-1)[(x+2) - 5] - (x-2)² =

= (x-1)(x-3) - (x-2)² =

= x² - 3x - x + 3 - x² + 4x - 4 =

= -1

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari