Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a)
[5×5^2+15^20÷(5^20×3^18)]÷2 =
[5^3 + (5•3)^20 : (5^20•3^18)]:2 =
[125 + (5^20 • 3^20) : (5^20 • 3^18)]:2=
[125 + 3^(20-18)] : 2 =
(125 + 3^2) : 2 =
(125 + 9) : 2 =
134 : 2 =
67
______
b) 7^7 • 2^7 = (7 • 2)^7 = 14^7
________________________________
c)
5^3^2 : (5^2)^4 =
5^9 : 5^8 =
5^(9-8) =
5^1 = 5
________
5^3^2 = 5^(3^2) = 5^9
(5^2)^4 = 5^(2•4) = 5^8
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.