Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Facem calcule sub radical.
[tex]\sqrt{6^2-3^2}=\sqrt{6*6-3*3}=\sqrt{36-9}=\sqrt{27}=3\sqrt{3}[/tex]
Atentie!
[tex]\sqrt{a^2-b^2}\neq \sqrt{a^2}-\sqrt{b^{2} }[/tex]
Daca ar fi fost asa, atunci am fi avut:
[tex]\sqrt{6^2-3^2}=\sqrt{6^2}-\sqrt{3^2} =6-3=3[/tex], care este FALS, conform celor de mai sus.
Ramanem DOAR cu metoda in care facem calcule sub radical.
√(6^2-3^2)=√(36-9)=√27=√(3^2*3)=√3^2*
√3=3√3
sau
√6^2-3^2=6-9=-3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.