Răspuns :
Răspuns:
36 → tatal
12 ani → fiul
Explicație pas cu pas:
t = tatal
f = fiul
t + f = 48
t + 12 = 2 × (f + 12)
t + 12 = 2f + 24
t = 2f + 24 - 12
t = 2f + 12
2f + 12 + f = 48
3f + 12 = 48
3f = 48 - 12
3f = 36 de ani → tatal
f = 36 ÷ 3
f = 12 ani → fiul
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.