👤

B=9×[3×(2×13-2×2×5)+2×9÷9]÷3÷3+144÷12
B=?


Răspuns :

B=9×[3×(2×13-2×2×5)+2×9:9]:3:3+144:12

B=9×[3×2×(13-2×5)+2×1]:3:3+12

B=9×[3×2×(13-10)+2]:3:3+12

B=9×(3×2×3+2):3:3+12

B=9×(18+2):3:3+12

B=9×20:3:3+12

B=20+12

B=32

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

B=9 × [ 3 × ( 2 × 13 - 2 × 2 × 5 ) + 2 × 9 : 9] : 3 : 3 + 144 : 12

B = 9 × [ 3 × ( 26 - 20 ) + 2 ] : 3 : 3 + 12

B = 9 × ( 3 × 6 + 2 ) : 3 : 3 + 12

B = 9 × ( 18 + 2 ) : 3 : 3 + 12

B = 9 × 20 : 3 : 3 + 12

B = 180 : 3 : 3 + 12

B = 60 : 3 + 12

B = 20 + 12

B = 32

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari