Răspuns :
Răspuns:
f
Explicație pas cu pas:
V(x0,y0)=V(4,2), x0=-b/(2a), ⇒-b/(2a)=4, ⇒b=-8a.
V(4,2)∈Gr(f), ⇒16a+4b+c=2
(2,0)∈Gr(f), ⇒4a+2b+c=0, scădem aceste două egalităti:
12a+2b=2, ⇒6a+b=1, înlocuim b, aflat anterior
6a-8a=1, ⇒-2a=1, a=-1/2.
Atunci b=-8a=-8·(-1/2)=4.
înlocuim în 4a+2b+c=0, ⇒4·(-1/2)+2·4+c=0, -2+8+c=0, c=-6.
Atunci abc=(-1/2)·4·(-6)=12
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.