Răspuns :
Răspuns:
xy+2x+2y=4
(xy+2y)=4-2x
y(x+2)=4-2x
y=(4-2x)/(x+2)
y=2(2-x)/(x+2)
Pt ca y sa fie numar natural punem conditia
i)x+2=2 =>x=0=>y=2
ii)x+2=2-x 2x=0 x=0 y=2
rescriem ecuatia
(xy+2x)=4-2y
x(y+2)=4-2y
x=(4-2y)/(y+2)
x=2(2-y)/(y+2)
Pt ca x sa fie nr natural punem conditiile:
i)2=y+2 =>y=0 => x=2
ii)2-y=y+2
2y=0 y=0 x=2
Deci S={(0,2),(2,0)}
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.