Răspuns :
Răspuns:
37/2
Explicație pas cu pas:
3+3n+1+3n+2=117
avem 3+1+2=4+2=6
si 3n+3n=6n
Deci ne rămâne...
6+6n=117
Il mutăm pe 6 in partea dreapta si îi schimbam semnul
6n=117-6
scadem numerele
6n=111
Împărțim ecuatia cu 6
n=111:6=111/6
simplificam fractia cu cu 3 , adică împărțim și numitorul si numărătorul cu 3
n=(111:3)/(6:3)=37/2
Răspuns:
[tex]n = \frac{37}{2} [/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]3 + 3n + 1 + 3n + 2 = 117 \\ 6n + 6 = 117 \\ 6n = 117 - 6 \\ 6n = 111 \\ n = \frac{111^{( \div 3} }{6} = > n = \frac {37}{2} [/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.