Răspuns :
[a + 1/2] = (5a - 1)/3
u - 1 < [u] ≤ u
(a + 1/2) - 1 < [a + 1/2] ≤ a + 1/2
a - 1/2 < (5a - 1)/3 ≤ a + 1/2
6a - 3 < 10a - 2 ≤ 6a + 3
-3 < 4a - 2 ≤ 3
-1 < 4a ≤ 5
-1/4 < a ≤ 5/4 ⇒ a ∈ (-1/4, 5/4]
(5a - 1)/3 ∈ ℤ ⇒ 5a - 1 ∈ M₃
⇒ 5a - 1 ∈ {,...-6, -3, 0, 3, 6, 9,...}
⇒ 5a ∈ {-5, -2, 1, 4, 7,...}
⇒ a ∈ {-1, -2/5, 1/5, 4/5, 7/5}
⇒ S = {1/5, 4/5}
Explicație pas cu pas:
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.