Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
abc-acb=100a+10b+c-(100a+10c+b)=100a+10b+c-100a-10c-b=9b-9c=9·(b-c), deci 9 | 9·(b-c)
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
b > c
___ ___
abc - acb =
= ( 100a + 10b + c ) - (100a+10c+b) =
= ( 100a - 100a) + ( 10b-b) + ( c - 10c) =
= 9b - 9c =
= 9 × ( b - c ) → divizibil cu 9, b > c
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.