Răspuns :
N = (4+3i)² + (3-4i)²⏐· i²
Ni² = i²(4+3i)² + i²(3-4i)²
Ni² = (4i+3i²)² + (3i-4i²)²
-N = (-3+4i)² + (4+3i)²
⇒ N = -N
⇒ N+N = 0
⇒ 2N = 0
⇒ N = 0 ∈ ℕ
[tex]N=(4+3i)^2+(3-4i)^2\\ \\ N=4^2+2\cdot 4 \cdot 3i +3^2\cdot i^2 + 3^2 - 2 \cdot 3 \cdot 4i + 4^2 \cdot i^2\\ \\ N=16+24i+9\cdot (-1)+9-24i+16\cdot (-1)\\ \\ N=16-9+9-16\\ \\ N=0 \in \mathbb{N}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.