Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2²ⁿ⁻³ = 8¹³
2²ⁿ⁻³ = 2³ˣ¹³
2²ⁿ⁻³ = 2³⁹ => 2n-3=39 => n = (39+3)/2 => n = 21
_________________________________________
b)
5³ⁿ⁺¹ = 25¹¹
5³ⁿ⁺¹ = (5²)¹¹
5³ⁿ⁺¹ = 5²² => 3n+1=22=>n =(22-1)/3 => n = 7
___________________________________
c)
7ⁿ⁺¹ : 7⁴ = 49⁸ ( 2³=8)
7ⁿ⁺¹⁻⁴ = 7²ˣ⁸
n - 3 = 16 => n = 16 + 3 => n = 19
____________________________
d)
10²ⁿ⁺¹ : 5²ⁿ⁺¹ = 8⁹
(10 : 5)²ⁿ⁺¹ = (2³)⁹
2²ⁿ⁺¹ = 2²⁷
2 n + 1 = 27
2 n = 27 - 1
n = 26 /2
n = 13
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.