Răspuns :
Răspuns:
3/4
Explicație pas cu pas:
cos(5π/6)=cos(π- π/6)=cos(π/6).
sin(π/3)·cos(5π/6)=sin(π/3)·cos(π/6)=((√3)/2)·((√3)/2)=((√3)/2)²=3/4
Intradevar sin(π/3)=sin(π/2 - π/6)=cos(π/6)
Deci expresia poate fi sin(π/3)·cos(π/6)=cos(π/6)·cos(π/6)=(cos(π/6))²=((√3)/2)²=3/4
Explicație pas cu pas:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.