Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2·9)²⁴ = 2²⁴·3ⁿ <=> (2·3²)²⁴ = 2²⁴·3ⁿ <=>
2²⁴·3⁴⁸ = 2²⁴·3ⁿ I : 2²⁴ => 3⁴⁸ = 3ⁿ => n = 48
(2×9)²⁴=2²⁴×3^n
18²⁴=2²⁴×3^n
2²⁴×3^n=18²⁴
3^n=9²⁴
3^n=(3²)²⁴
3^n=3⁴⁸
n=48
Rasp: b)48
Dacă ai întrebării nu ezita sa scrii in comentarii :)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.