Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a= 1/2+1/3+....+1/11
b= 3/2 +4/3+...+12/11
b-a = (3/2 +4/3+...+12/11) - (1/2+1/3+....+1/11) =
(3/2-1/2) + (4/3-1/3) + .....+(12/11-1/11) =
= (2/2+3/3+....+11/11) = 1+1+....1 de 10 ori = 10
Răspuns:
-1/2+3/2=2/2=1 ;-1/3+4/3=3/3=1,..., -1/11+12/11=11/11=-=1; (1)×10=10
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.