Răspuns :
Răspuns:
r e {-4, 3}
Explicație pas cu pas:
b2=1*r^1
b3=1*r^2
b3+b2 = r^1+r^2
12=r^1+r^2
r^2+r-12=0
(r+4)(r-3)=0
r e {-4, 3}
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
b2=b1*q , iar b3=b1*[tex]q^{2}[/tex] ,unde q -ratia progresiei geometirce
b2+b3=b1*q+b1*[tex]q^{2}[/tex]
b2+b3=b1([tex]q^{2}[/tex]+q)
12=q(q+1)
->>q(q+1)=12
[tex]q^{2}[/tex]+q-12=0
Δ=1-4*(-12)=1+48=49
q1=[tex]\frac{-1+7}{2}[/tex]->>q1=3
q2=[tex]\frac{-1-7}{2}[/tex]->>q2=-4
Deci q poate sa fie -4 si 3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.