Răspuns :
b) 2( 2x + 7 ) + 3( x - 1 ) = 6( x + 3 ) - 18
4x + 14 + 3x - 3 = 6x + 18 - 18
7x + 14 - 3 = 6x + 18 - 18
7x + 11 = 6x
7x - 6x = - 11
x = - 11
c) 15( x - 1 ) + 4( 2 - 3x ) = 9 - 2( x + 4 )
15x - 15 + 8 - 12x = 9 - 2x - 8
3x - 15 + 8 = 9 - 2x - 8
3x - 7 = 9 - 2x - 8
3x - 7 = 1 - 2x
3x + 2x = 1 + 7
5x = 8
x = 8/5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.