Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2•5^x+3•5^(x-1)+4•5^(x-2)=61
5^(x-2) • (2•25 + 3•5 + 4) = 61
5^(x-2) • (50 + 15 + 4) = 61
5^(x-2) • 69 = 61
Cred ca ai scris gresit, in loc de 61 ar trebui sa fie 69
5^(x-2) • 69 = 69
5^(x-2) = 1
x- 2 = 0
x = 2
Răspuns:
Se înlocuiește 2•5^x+3•5^(x-1)+4•5^(x-2)=61 cu 2•5^x+3•5^(x-1)-4•5^(x-2)=61.
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.