Răspuns :
a) (x+1)*6 = 4*5
6x+6=20
6x= 14
x= 14/6 = 7/3
b) x-2 / 3 = 5/6 +1/2 amplificam pe 1/2 cu 3
x-2 / 3 = 5/6 + 3/6
x-2 / 3 = 8/6
(x-2)*6 = 3*8
6x-12 = 24
6x = 36
x= 6
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
( x + 1) / 4 = 5/6
6 ( x + 1 ) = 4 × 5 l : 2
3 ( x + 1 ) = 10
3 x + 3 = 10
3 x = 10 - 3
x = 7/3 ∈ Q
__________
b)
( x-2) /3 - 1/2 = 5/6 l × 6
2 ( x - 2 ) - 3 = 5
2 x - 4 = 5 + 3
2 x = 8 + 4
x = 12 /2
x = 6
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.