Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\frac{\sqrt[6]{a^{5} }}{\sqrt[12]{a^{11}} }= \frac{\sqrt[6*2]{a^{5*2} }}{\sqrt[12]{a^{11}} }= \frac{\sqrt[12]{a^{10} }}{\sqrt[12]{a^{11}} }=\sqrt[12]{\frac{a^{10}}{a^{11}}}=\sqrt[12]{a^{10-11}} =\sqrt[12]{a^{-1}}[/tex]
[tex]\dfrac{\sqrt[6]{a^5}}{\sqrt[12]{a^{11}}} = \dfrac{a^{\frac{5}{6}}}{a^{ \frac{11}{12}}} = a^{\frac{5}{6}-\frac{11}{12}} = a^{\frac{10-11}{12}} = a^{-\frac{1}{12}} = \dfrac{1}{\sqrt[12]a}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.