Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x + y = 7
a) 3 x + 3 y = 3 ( x + y ) = 3 × 7 = 21
_____________________________
b) - 2 x - 2 y = - 2 ( x + y) = - 2 × 7 = - 14
______________________________
c)
S = ( x + y ) - 2( x + y) + 3 ( x + y ) - 4(x +y)+.....+ 49( x + y) - 50 ( x + y)
S = ( x + y ) ( 1-2 + 3-4 + .... + 49 - 50 )
S = 7 × ( - 1 - 1 - 1 - .......- 1 )
S = 7 × ( - 25 )
S = - 175
___________________________________________________
2) x - y + 2 z = 5
S = (x - y + 2 z) + 2(x - y + 2 z) + ..... + 10( x - y + 2 z )
S = ( x - y + 2 z ) ( 1 + 2 + 3 + ... + 10 )
S = 5 × 10 × ( 1 + 10 ) : 2
S = 5 × 5 × 11
S = 5 x 55
S = 275
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.