Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( x - 1/x)² = 2²
x² - 2 · x · (1/x) + 1²/x² = 4
x² - 2 + 1/x² = 4
x² + 1/x² = 4 + 2
x² + 1/x² = 6
[tex]x - \dfrac{1}{x} = 2\,\Big|\verb ^2 \\\\ \\\Leftrightarrow\,\,\Big(x-\dfrac{1}{x}\Big)^2 = 2^2 \\ \\ \Leftrightarrow\,\,x^2-2\cdot x\cdot \dfrac{1}{x}+\Big(\dfrac{1}{x}\Big)^2 = 4 \\ \\ \Leftrightarrow\,\, x^2-2\cdot 1+\dfrac{1}{x^2} = 4 \\ \\ \Leftrightarrow\,\,x^2 +\dfrac{1}{x^2} = 4+2 \\ \\ \Leftrightarrow\,\, \boxed{x^2+\dfrac{1}{x^2} = 6}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.