Răspuns :
Răspuns:
x=-3
Explicație pas cu pas:
a)3x-7=2(x-5)
inmultim paranteza cu 2
3x-7=2x-10
Il mutăm pe 2x in partea stanga si îi schimbam semnul si pe -7 in partea dreapta si îi schimbam semnul
3x-2x=-10+7
avem 3x-2x=x
si -10+7=-3
deci x=-3
b)(x-3)(x+3)=6
folosind formula (a-b)(a+b)=a²-b²,restrângem produsul
x²-9=6
Il mutăm pe -9 in parte dreapta si îi schimbam semnul
x²=6+9
adunam nr
x²=15 => x1=-rad15 iar x2=rad15
deci S={-rad5,rad5}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.