Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
A(1, 2) inseamna x = 1 si y = 2
A(-1, 0) inseamna x = -1 si y = 0
Punctefe se gasesc pe graficul functiei : f(1) = 2 si f(-1) = 0
f(1) = -1 + a + b = 2
f(-1) = -1 -a + b = 0
a + b = 3
b - a = 1
adunam ecuatiile
2b = 4
b = 2
a = 3 - 2 = 1
Raspuns B
Răspuns:
daca le inlocuiesti le gasesti
si, da
trebuie luate ambele conditii alcatuind un sistem de 2 ec de grad 1 cu 2 necunoscute, care are EXACT o solutie
Explicație pas cu pas:
f(1) =2 si
f(-1) =0
adica
-1+a+b=2 si
-1-a+b=0
deci
a+b=3 si
-a+b=1
adunand ecuatiile obtinem
2b=4...b=2
inlocuind pe b astfel obtinut in prima ecuatie , rezulta imediat a=1
a=1;b=2 rasp corect B
a fost greu???
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.