Răspuns :
Starea eului liric, în poezia de mai sus, este de empatie față de florile fagile, dar totodata grațioase, ce îi aduc aminte de marea lui iubire. Prin metafora "Lacrimi de înger" poetul surprinde o conexiune cu divinitatea, dar reprezinta și bunătatea, frumusețea și puritatea vieții. Versul " Floarea piere, viața trece" ne transmite ideea că, odată ce aceste flori ar disparea, viața nu ar mai avea sens. În plus, faptul că florile ii amintesc de iubita sa ne poate spune despre eul liric cât de mult o prețuiește, distanțarea de aceasta reprezentand pentru el sfarsitul vieții.
Răspuns:
Starea sufleteasca a eului liric este una de melancolie, fiindu-i dor de trecut și subliniind efemeritatea ființei umane ( " vremea trece").
Explicație:
metaforele "floarea piere", "soarta crunt răpește "
comparația "sunteți fragede și albe/ ca iubita vieții mele!"
inversiunea " duioase plangeri"
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.