Răspuns :
Explicație pas cu pas:
x²-y²=12⇒(x-y)(x+y)=12⇒x+y=4
a=(x+y)+(x+y)²+(x+y)³=4+4²+4³=84
Bafta!
x - y = 3
x² - y² = 12 ⇒ (x-y)(x+y) = 12 ⇒ 3·(x+y) = 12 ⇒ x+y = 12/3 ⇒ x+y = 4
a = (x+y) + (x+y)² + (x+y)³
a = 4 + 4² + 4³
a = 4 + 16 + 64
⇒ a = 84
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.