Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) ( 4√27 - 5√24 + 3√48) : ( -√3 ) - ( - 12√2 + 20 ) : √2= - 12
= ( 4 × 3√3 - 5 × 2√6 + 3 × 4√3 ) : ( -√3) - ( - 12√4 + 20√2 )/2 =
= ( 12 - 10√2 + 12 ) × √3 : ( -√3) - (- 12 × 2 + 20√2) /2=
= - 24 + 10√2 - ( 12 + 10√2 ) × 2 : 2 =
= - 24 + 10√2 + 12 - 10√2 =
= - 12
_________________________________
b)
( 4/√32 + 6/√72 + 8/128+ 10/√200) : √8 = 1
= (4√32/32 + 6√72/72 + 8√128/128 + 10√200/200 ) : √8 =
=[ ( 4×4√2 )/32 + (6×6)√2 /72 + (8×8√2)/128 + (10 ×10√2)/200 ] : 2√2 =
= ( √2/2 + √2/2 + √2/2 + √2/2 ) : 2√2 =
= (4√2/2 ) : 2√2 =
= 2√2 : 2√2 =
= 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.