Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x² - 7 x + 12 = 0 → ecuatie de gradul II
Δ = ( -7)² - 4 × 1 × 12 = 49 - 48 = 1
x₁ = ( 7 +√1)/2 = ( 7 + 1 ) /2 = 8/2 => x₁ = 4
x₂ = ( 7 - 1 ) /2 = 6/2 => x₂ = 3
Răspuns:
S={3,4}
Explicație pas cu pas:
x²-7x+12=0
îl scriem pe -7x ca o diferenta
x²-3x-4x+12=0
il scoatem factor comun pe x din expresia x²-3x si pe -4 din expresia -4x+12
x×(x-3)-4(x-3)=0
il scoatem factor comun pe x-3 din expresie
(x-3)×(x-4)=0
x-3=0 => x-3+3=0+3 => x=0+3 => x=3
x-4=0 => x-4+4=0+4 => x=0+4 => x=4
x1=3;x2=4
deci S={3,4}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.