Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Vom aplica formula ariei triunghiului, unde este pretent sinusul
[tex]Aria=\frac{1}{2}*AB*AC*sinA\\ 2*Aria=AB*AC*sinA\\sinA=\frac{2*Aria}{AB*AC} \\Aria=\sqrt{p*(p-AB)*(p-BC)*(p-CA)}, unde p=(AB+BC+CA):2=(4+8+6):2=9\\ Aria=\sqrt{9*(9-4)*(9-8)*(9-6)}=\sqrt{9*5*1*3}=3\sqrt{15}\\ sinA=\frac{2*3\sqrt{15}}{4*6}=\frac{\sqrt{15}}{4}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.