Răspuns :
Răspuns:
log₂3-log₂3/2=
log₂3-(log₂3-log₂2)=
log₂3-log₂3+1=
0+1=1
Explicație pas cu pas:
[tex]\log_23-\log_2 \frac{3}{2}=\\ \\=\log_2 \frac{3}{\frac{3}{2}}=\\ \\=\log_2( \frac{3}{1}\cdot \frac{2}{3})=\\ \\=\log_2 2=1\\ \\ \\ \\ FORMULE:\\ \\ \boxed{\log_a b-\log_a c=\log_a \frac{b}{c}}\\ \\ \boxed{\log_a a=1}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.