Răspuns :
[tex]1)\quad X^3-2X^2-2X+1 = (X+1)(X^2-3X+1)+0[/tex]
[tex]\Rightarrow \text{Catul este }X^2-3X+1,\quad \text{iar restul }0[/tex]
[tex]2)\quad f = X^3-2X^2-2X+1 \\ \\x_1+x_2+x_3 = 2\\\\f(x) = (x-x_1)(x-x_2)(x-x_3)\\\\ \\ (x_1+x_2)(x_3+x_1)(x_1+x_2) = (2-x_3)(2-x_2)(2-x_1) = \\ \\ = (2-x_1)(2-x_2)(2-x_3) = f(2) = 2^3-2\cdot 2^2-2\cdot 2+1 = \\ \\ = 8-8-4+1 = \boxed{-3}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.