Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]Ecuatia tangentei\\y=f(x_{0} )+f^{'}(x_{0})(x-x_{0})\\x_{0} =1, f(x_{0}=-12.\\f^{'}(x)=(3x^{\frac{5}{3} } -15x^{\frac{2}{3} })^{'} = 3*\frac{5}{3} *x^{\frac{2}{3}}-15*\frac{2}{3} *x^{-\frac{1}{3} } =5 *x^{\frac{2}{3}}-10*x^{-\frac{1}{3} }\\f^{'}(x_{0})=f^{'}(1)=5*1-10*1=-5\\Deci y=-12+(-5)(x-1)=-12-5x+5\\y=-5x-7[/tex]
Răspuns:
y-f(1) =f'(1) (x-1)
este prin definitie ecuatai tangentei la graficul functiei f(x) in punctulde abcisa 1
intr-adevar se verifica f(1) =3-15=-12
se calculeaza f'(x) prin metodelede derivare invatate pt x^n
apoi se afla f'(1) prin inlocuire
se obtine in final
y=-5x-7
Explicație pas cu pas:
vezi atasament
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.