Răspuns :
h=gt₁²/2=10t₁²/2=5t₁²
h=ct₂
T=t₁+t₂
5t₁²=ct₂<=>5t₁²=330t₂ |:5=>t₁²=66t₂
T=t₁+t₂ =>t₂=T-t₁
t₁²=66t₂<=>t₁²=66(T-t₁)<=>t₁²=66*T-66t₁<=>t₁²+66t₁-528=0
Δ=4356+2112=6468
t₁,₂'=(-66±80,42)/2
t₁'=(-66+80,42)/2=14,42/2=7,21 s
t₂'=(-66-80,42)/2<0=> N.C.
t₁=t₁'=7,21 s
t₂=T-t₁=8-7,21=0,79 s
h=ct₂=330*0,79=260,7 m
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Fizică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.