Răspuns :
Explicație pas cu pas:
4. 6•(3+2)+7•(3-1)=6•5+7•2=30+14=44
ex 4 de la testul 1)
x=3
6×(x+2)+7×(x-1)=
=6×(3+2)+7×(3-1)=
=6×5+7×2=
=30+14=
=44
ex 4 de la testul 2)
a) 7×13-7×3=7×(13-3)=7×10=70
b) 2008×2009-2006×2009-2×2008=
=2009×(2008-2006)-2×2008=
=2009×2-2×2008=
=2×(2009-2008)=
=2×1=
=2
c) 96×94-96×92-2×93=
=96×(94-92)-2×93=
=96×2-2×93=
=2×(96-93)=
=2×3=
=6
d) (5+17)×(31+27)+(5+17)×(19+23)=
=22×58+22×42=
=22×(58+42)=
=22×100=
=2200
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.