Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x^2+2x+1=9
x^2+2x-8=0
Δ=2*2-4*1*(-8) (b*b-4ac)
= 4+32
=36
x1=2
x2=-4
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( x + 1 )² = 9
( x + 1)² = (±3)²
x + 1 = 3 ⇒ x = 3 - 1 => x₁ = 2
sau:
x + 1 = - 3 => x = - 3 - 1 => x₂ = - 4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.