Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(a - 1/a)^2 = a^2 + 1/a^2 - 2 = (2√3)^2 = 12
a^2 + 1/a^2 = 12 + 2 = 14
________
a^2 + 1/a^2 + 2 = 14 + 2 = 16
(a + 1/a)^2 = 16
a + 1/a = 4 sau -4
________
a^2 - 1/a^2 = (a + 1/a)(a - 1/a) = 2√3(a + 1/a)
= 8√3 sau -8√3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.