Răspuns :
Răspuns:
[tex]m_a = \sqrt{2}\\\\m_g = 1[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex] a = \frac{2}{\sqrt{2}} + 1 = \frac{\sqrt{2}\sqrt{2}}{\sqrt{2}}+1 = \sqrt{2}+1\\\\ b = \sqrt{{(1-\sqrt{2})}^2} = |1 - \sqrt{2}| = \sqrt{2} - 1\\\\ m_a = \frac{a+b}{2} = \frac{\sqrt{2}+1+\sqrt{2}-1}{2} = \frac{2\sqrt{2}}{2} = \sqrt{2}\\\\ m_g = \sqrt{ab} = \sqrt{(\sqrt{2}+1)(\sqrt{2}-1)} = \sqrt{2 - 1} = \sqrt{1} = 1[/tex]
a=2/√2 +1=2√2/2+1=√2+1
a=√2+1
b=√(1-√2)²=1-√2
b=√2-1
Ma=√2+1+√2-1/2
Ma=√2
Mg=√(√2+1)(√2-1)
Mg=√2-1
Mg= 1
Succes!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.