Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4^30 = (4^3)^10 = 64^10
3^40 = (3^4)^10 = 81^10
64 < 81
I4^30 - 3^40I = 3^40 - 4^30
8^20 = (8^4)^5 = 4096^5
25^15 = (25^3)^5 = 15625^5
4096 < 15625
I8^20 - 25^15I = 25^15 - 8^20
|4^30 - 3^40| - |8^20 - 25^15| + 5^30 - 3^40 =
3^40 - 4^30 - 25^15 + 8^20 + 5^30 - 3^40 =
- 4^30 - 5^30 + 8^20 + 5^30 =
- 4^30 + 8^20 =
-(2^2)^30 + (2^3)^20 =
- 2^60 + 2^60 =
2^60 – 2^60 =
0
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.