Răspuns :
[tex]4 \sqrt{3} \times \sqrt{3} = 4 \times \sqrt{9} = 4 \times 3 = 12[/tex]
[tex] - 2 \sqrt{2} \times ( - \sqrt{2} ) = 2 \times \sqrt{4} = 2 \times 2 = 4[/tex]
[tex]\it 4\sqrt3(\sqrt8-\sqrt3) -2\sqrt2(3\sqrt3-\sqrt2)= 4\sqrt3\cdot\sqrt8-4\sqrt3\cdot\sqrt3-2\sqrt2\cdot3\sqrt3+\\ \\ +2\sqrt2\cdot\sqrt2= 4\sqrt{24} - 4\cdot3-6\sqrt6+2\cdot2=4\sqrt{4\cdot6}-12-6\sqrt6+4=\\ \\ =8\sqrt6-6\sqrt6-8 = 2\sqrt6-8[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.