Răspuns :
Răspuns:
a-b=6
a/b=14/11
a=b+6
Explicație pas cu pas:
Subtituim a cu b in a doua ecuație.
(b+6)/b=14/11 deci, (b+6)×11=14×b
11b+66=14b/-11b
66=3b/÷3
b=22
a=b+6
a=22+6
a=28.
Succes!
Răspuns:
28; 22
Explicație pas cu pas:
a-b=6, deci a=b+6
a/b=14/11⇒11a=14b⇒11(b+6)=14b⇒11b+66=14b⇒66=3b⇒b=22
at. a=22+6=28
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.