Răspuns :
Răspuns:
a+b+c=42
a-b=b-c=>a=b-c+b=>a=2b-c
a=c+6
inlocuim pe a in expresia a+b+c=42
2b-c+b+c=42
3b=42=>b=42:3=>b=14
a=2·14-c
a=28-c
28-c=c+6
2c=22=>c=22:2=>c=11
a=11+6=>a=17
[tex]\it Notez\ numerele\ cerute\ cu\ x,\ y,\ z.\\ \\ x>y\ cu\ 6 \Rightarrow x=z+6\ \ \ \ (1)\\ \\ x-y=y-z \Rightarrow x+z=y+y \Rightarrow x+z=2y \Rightarrow 2y=x+z \stackrel{(1)}{\Longrightarrow} \ 2y=z+6+z \Rightarrow\\ \\ \Rightarrow2y=2z+6|_{:2} \Rightarrow y=z+3\ \ \ \ \ (2)[/tex]
[tex]\it x+y+z=42\ \stackrel{(1),(2)}{\Longrightarrow}\ \ z+6+z+3+z=42 \Rightarrow3z+9=42|_{:3} \Rightarrow\\ \\ \Rightarrow z+3=14 \Rightarrow z=14-3 \Rightarrow z=11\ \ \ \ (3) \\ \\ (1),\ (3) \Rightarrow x=11+6 \Rightarrow x=17\\ \\ (2),\ (3) \Rightarrow y=11+3 \Rightarrow y=14\\ \\ Numerele\ cerute\ sunt\ :x=17,\ y=14,\ z=11[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.