Răspuns :
[tex]\displaystyle \int_{0}^1 \dfrac{x+1}{\sqrt{3x^2+6x+7}}\, dx = \dfrac{1}{6}\int_{0}^1 \dfrac{6x+6}{\sqrt{3x^2+6x+7}}\, dx = \\ \\ = \dfrac{1}{6}\int_{0}^1 (3x^2+6x+7)'\cdot (3x^2+6x+7)^{-\frac{1}{2}}\, dx = \\ \\ = \dfrac{1}{6}\cdot \dfrac{(3x^2+6x+7)^{-\frac{1}{2}+1}}{-\frac{1}{2}+1}\Bigg|_{0}^1 =\dfrac{1}{3}(3x^2+6x+7)^{\frac{1}{2}}}\Bigg|_{0}^1 = \\ \\ = \dfrac{4}{3} - \dfrac{\sqrt 7}{3} = \boxed{\dfrac{4-\sqrt 7}{3}}[/tex]
Răspuns:
Ai raspunsul atasat .
Poti face substitutie direct... Este totusi putin mai dificil de vazut asta . Merge si cum ai inceput tu, problema este ca dureaza , trebuie sa desparti in mai multe integrale , se faci niste substitutii.(este mai lung asa)
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.