Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
2x/3 - 1/2 = x/6 l × 6
4 x - 3 = x
4 x - x = 3
3 x = 3
x = 3 : 3
x = 1 ∈ R
__________________
b)
x/4 + 13/6 = 4x/3 l × 12
3 x + 13 × 2 = 4 × 4 x
16 x = 3 x + 26
16 x - 3 x = 26
13 x = 26
x = 26 : 13
x = 2 ∈ R
___________________
c)
3x/8 - 1/2 = x/2 l × 8
3 x - 4 = 4 x
4 x = 3 x - 4
4 x - 3 x = - 4
x = - 4 ∈ R
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.