Răspuns :
Răspuns:
se pune conditia ca x patrat + x + 1 sa fie mai mare sau egal decat 0
apoi se ridica la patrat in partea dreapta si o sa ai x patrat + x + 1 = 1 rezulta x patrat + x + 1 - 1 = 0 de unde rezulta ca x patrat + x = 0 si aici dai factor comun pe x deci rezulta x(x+1) = 0 de unde rezulta ca x=0 si x+1=0 , x= -1
Explicație pas cu pas:
Explicație pas cu pas:
[tex] \sqrt{x^2+x+1}=1 [/tex]
Punem conditia de existenta [tex] x^2+x+1\geq 0. [/tex]
Cum delta este negativ avem pe tot domeniul de definitie semnul lui a, deci x este din IR.
Rezolvam:
[tex] \sqrt{x^2+x+1}=1 |^2\\x^2+x+1=1\\ x^2+x=0\\x(x+1)=0\\ x_1=0\\ x+1=0 => x_2=-1 [/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.